Blog

Inspirație culinară pentru a pune spiritul Greciei în farfurie.

Pate de Masline

Într-un vas, se pun 250 de grame de Masline negre Kalamata, 80 grame de anșoa spălate și tăiate mărunt, 50 grame

...

Salata Greceasca

se spală roșiile și castravetele bine și se taie în cuburi ceapa se curăță și se taie rondele, după care se

...

Masline Pané

Ingrediente:– masline fara samburi 500g– faina 50g– pesmet 80g– oua 2 buc.– boia de ardei iute 2 lingurite– usturoi pudra 1

...

Masliniele Kalamata

În gastronomia de elită, măslinele Kalamata se bucură de o poziție privilegiată. Numit după regiunea în care este cultivat, un areal

...

Istoria Maslinelor

Încă din Antichitate, Hipocrate, părintele medicinii, recomanda măslinele pentru vindecarea ulcerelor, iar sucul stors din fructele proaspete, neconservate, era indicat pentru

...

Uleiul de masline

După modul de procesare există 3 tipuri de ulei: 1. Extravirgin, obţinut din prima presare la rece, cu aciditate sub 0,8%

...