You are currently viewing Masline Pané

Masline Pané

Ingrediente:
– masline fara samburi 500g
– faina 50g
– pesmet 80g
– oua 2 buc.
– boia de ardei iute 2 lingurite
– usturoi pudra 1 lingurita
– piper
– ulei de masline pentru prajit

Intr-o farfurie intinsa, amestecati faina cu usturoiul pudra, boiaua si un pic de piper. Intr-o alta farfurie, bateti ouale, iar in a treia farfurie, puneti pesmetul. Luati cateva masline si tavaliti-le prin amestecul de faina si condimente.

Dati apoi maslinele prin ou si prin pesmet, avand grija sa fie acoperite uniform.

Repetati pasii de mai sus pana terminati toate maslinele. Lasati-le cateva minute pe o farfurie, pentru ca pesmetul sa se usuce un pic si sa se transforme intr-o crusta. Prajiti maslinele in ulei incins, nu toate o data, ci in transe. Scoteti-le pe o farfurie acoperita cu un servetel sau prosop de hartie, pentru a absorbi uleiul in exces.

Serviti maslinele pane calde, alaturi de o bere rece. Cel mai bine este sa le consumati imediat dupa preparare, cand invelisul este crocant.

Poftă buna!