Regiunea Magnesia-Grecia

2014-08-18 09:37:01 4834 vizualizari

 

Maslinele provin din zona geografica MAGNISIA si sunt cunoscute ca masline de foarte buna calitate.

Magnisia este o regiune a Greciei centrale, care combină într-un mod unic peisajul verde de munte cu albastrul inchis din Marea Egee, oferind vizitatorilor o varietate de destinatii pentru vacante.

Nici o excursie în Grecia nu este completă fără o vizită în Departamentul Magnisia renumit prin frumuseţea naturala aparte, peisajul în continuă schimbare, poziţia geografică ideală, istoria, cultura.

Minunatul  tinut  Magnisia este plin de atracţii turistice şi oraşe populare cum ar fi Volos, Insula Skiathos, Pelion. Pe lângă minunile naturale întregul Pelion este şi o comoară de legende, monumente şi tradiţii culturale, ideal pentru iubitorii de istorie sau natură.

Conform mitologiei greceşti, muntele Pelion şi-ar fi luat numele de la regele Peleus, tatăl lui Ahile, şi ar fi fost tărâmul centaurilor, creaturi mitice jumătate om, jumătate cal. Se spune că aici, Chiron, cel mai înţelept dintre centauri, l-a crescut şi educat chiar pe Ahile, marele erou al Greciei antice. De aceste locuri se leagă şi numele lui Iason conducătorul argonauţilor, care a plecat din Volos  în căutarea Lânii de Aur. Legendele  mai spun că şi zeii Olimpului au ales, pentru frumuseţea sa, Pelionul ca reşedinţă de vară.